Dohas flygplatser

Idag finns två flygplatser i anknytning till Doha. Den som används i dagsläget är Doha International Airport men den börjar nå sin maxkapacitet och därför byggs för närvarande New Doha International Airport som kommer att bli en flygplats i absoluta världsklass, stor nog att hantera det nav som Doha alltmer blir och därtill stor nog att hantera de massor av människor som förväntas till fotbolls-VM 2022.

Denna artikel handlar om flygplatserna. Om du istället är ute efter att köpa flygbiljetter till DOH så se istället kapitlet om flygbiljetter till Doha.

Doha International Airport (DOH)

Doha International Airport (DOH) befinner sig sydost om Doha, nära Lulu Hypermarket och nära Ar Rayyan. Doha International Airport är en relativt liten flygplats som till en början bara användes som en regional flygplats men som i takt med att den fick en upplyftning i mångmiljonklassen och blev ett centrum för Qatar Airways så är Doha International Airport en internationell flygplats av rang.

Doha International Airport har idag rutter till 80 olika städer och internationella anknytningar. Den årliga trafiken av passagerare och flygplans som använder DOH har ökat orderntligt de senaste åren och bara de tre senaste åren har tillväxten mer än dubblats till över 10 miljon passagererare och år!

New Doha International Airport (NDIA)

Den andra flygplatsen som alltså fortfarande håller på att byggas är New Doha International Airport (NDIA). Den kommer, när den är klar, att helt ersätta DOH. Flygplatsen byggs 5 km öster om DOH, det första spadtaget togs 2004 och man att vara klar med första delen under 2012 för att sedan stå helt klar 2015.

Anledningen till att man bygger New Doha International Airport är alltså att man redan börjar växa ur den nuvarande flygplatsen med sin stadiga tillväxt av passagerare och frakt.

Två anledningar till att Dohas flygplats blivit så populär är dels för att det lokala flygbolaget Qatar Airways går bra men hand-i-hand med detta är också Qatars ekonomiska boom de senaste åren som lockar miljontals besökare till landet varje år för att jobba eller turista.

NDIA är alltså designad för att kunna hantera ytterligare ökning i genomströmningstrafiken i området och i samband med att de första två faserna i projektet slutförs (under 2012) så kommer flygplatsen att kunna hantera över 24 miljoner passagerare, tre gånger så mycket som man för närvarande kan hantera med DOH.

När New Doha International Airport står helt klar kommer flygplatsen att kunna hantera över 50 miljoner passagerare årligen. Det finns dock siffror på att flygplatsen kan komma att hantera så många som upp till 93 miljoner besökare. Detta skulle göra flygplatsen till den näst största i Mellanöstern (efter Dubai).

Det är också estimerat att New Doha International Airport ska kunna hantera 320 000 flygplan och 2 miljoner ton frakt per år. I samband med denna förväntade ökning sker också en enorm expansion av check-in och butiker på flygplatsen till 12 gånger motsvarande den nuvarande flygplatsen.

NDIA byggs enligt ett oas-tema och många av de närliggande byggnaderna spinner vidare på samma tema med vatten och oaser som stående inslag. Man har också planterat ökenplantor med återvunnet vatten i området.

Ta sig till och från flygplatsen

Majoriteten av alla hotell i Doha har bussar (skytteltrafik) till och från flygplatsen. Det är också enkelt att ta flygplatstaxi eller till och med limousiner till de platser man ämnar besöka i Doha. Av dessa transportmedel är taxi det allra mest populära.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *