Flyg till Doha – Qatar

Qatar Airways Boeing 787
Hamad International Airport, även kallan New Doha International Airport.
Detta är en ny och lyxig flygplats och det är hit man flyger om man ska besöka Qatar. Den får ofta pris som en av världens bästa och mest omtyckta flygplats. Den är relativt ny och öppnade 2014. Det är Qatar Airways bas och de har flyg till nästan alla världens hörn (se karta nedan). Många använder denna flygplats som ett stopp på vägen från Europa till Asien, Afrika och speciellt Australien. Flygplatsens trafik växer mycket varje år och kommer att kunna hantera en fortsatt ökning och mycket extra trafik kring kommande fotbolls-VM 2022. Flygplatsen är relativt stor men om man jämför med Dubais stora flygplats är den ganska liten och hanterar mindre än hälften av Dubais trafik.

Qatar Airways flyglinjer

Qatar Airways flyglinjer

Direktflyg till Doha

Det finns direktflyg från Stockholm och Köpenhamn med Qatar Airways, från övriga städer i Sverige krävs det mellanlandning. Flygtiden är 6 timmar till Doha och ca 6 timmar och 30 minuter från Doha till Skandinavien.

Billigt lågprisflyg till Doha

För den som vill flyga billigt till Doha kan ofta göra detta via lågprisbolaget Pegasus Airline som då mellanlandar i Istanbul. Dessa biljetter kostar från 2000kr och går att hitta från både Stockholm och Arlanda. Flygtiden blir ca 4 timmar längre enkel väg på grund av mellanlandningen.

Mellanlanda i Doha

Qatar Airways har flyg till alla världsdelar och som svensk får man speciellt nytta av detta om man ska flyga till Australien (Perth, Sydney, Adelaide och Melbourne) eller Nya Zeeland (Auckland). Denna rutt funkar även bra till Afrika och de södra destinationerna i Asien. Flygtiden mellan Skandinavien och Australien med mellanlandning tar från 22 timmar upp mot 30.

Doha till USA

Qatar Airways erbjuder direktflyg från Doha till Los Angeles, Dallas, Houston, Miami, Atlanta, Washington DC, New York, Chicago och Boston. Det är varken en prisvärd eller bra rutt att flyga från Sverige. Det är mer något för dig som bor eller ska besöka Doha först. Läs istället om att flyga till USA från Sverige.

Qatar Airways – världens bästa flygbolag

Detta flygbolag bildades 1993 och har växt mycket på senare år. Det är ett 5-stjärnigt flygbolag som ofta blir utsedda till världens bästa. Ofta är det ganska jämt mellan Emirates, Singaport Airlines och Qatar. Nästan varje år är det något av dessa 3 flygbolag som får priset, världens bästa flygbolag. Flygbolaget äger nu över 150 flygplan och har en beställning lagd på över 100 nya flygplan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *