Hotell i Doha

hotell dohaHotellen i Doha ligger främst kring city. Där kan man hitta kända kedjor som Sheraton, Four seasons och Mariott. De flesta hotell håller god standard med fräscha rum och sviter och alla har Air Condition.

I princip alla hotell har också internetuppkoppling, kabel-TV och kaffe/te-kokare. Det är också vanligt med  gym (fitness centers), transfer service till flygplats och innerstan, arrangerade cityturer samt tvättmöjligheter.

I Doha finns hotell i absoluta lyxklass med service och standard i världsklass. De har då ofta extravaganta rum samt stora pooler ofta i form av oaser med fejkade klippor och vattenfall. Finns en pool i anslutning till hotellet är det inte heller ovanligt att man har en bar kopplad till poolen där man kan avnjuta en coctail eller till och med en cigarr.

Hotellbokningstjänster

Här är exempel på hemsidor där man kan boka hotell i Doha:

Olika typer av hotell

 

Hotell i mellanklass

Utdrag från Hotels.com med tre- och fyrstjärniga hotell i Doha:

Al Muntazah Plaza Hotel

Al Muntuzah har helmöblerade sovlägenheter samt vanliga hotellrum. Hotellet ligger på Al-Muntuzah Road, nära till strandpromenaden, city, flygplats och köpcentrum.

Mer info: Från c:a 540 kr / natt. Boka här.

 

Shezan Hotel

Shezan hotel ligger i centrum av staden. Hotellet är ganska litet, har 60 rum och en restaurant som severerar Pakistanska och internationella rätter.

Intercontinental

5 min från centrala Doha, mittemot nöjesparken Alladin’s Kingdom. Ett hotell med en skön pool och strandområde, lugnt och avslappnat men med ett bra nattliv.

Mer info: Från c:a 1.120 kr / natt. Boka här.

 

Marriott

Marriott ligger inte helt i city men med tanke på att man ändå inte direkt promenerar i Doha så spelar det en mindre roll. Hotellet har utmärkta 4-stjärniga rum och ett flertal bra restauranger. Alkoholhaltiga drycker finns i restaurangen men det finns ingen cocktail bar eller bar. Hotellet har också ett disco som för tankarna till 70-talet och Studio 54.

Mer info: Från c:a 1.480 kr / natt. Boka här.

 

Mercure Doha

Ett fyrstjärnigt hotell i Accor-gruppen. Situerat i city. Hotellet har bastu, pool och ett flertal olika restauranger. Skyttelbussar går frekvent till och från flygplatsen. Till skillnad från de flesta andra Doha-hotell så kan man faktiskt promenera i områden kring hotellet och se saker.

Mer info: Från c:a 830 kr / natt. Boka här.

 

Ramada

Ett bekvämt fyrstjärnigt hotell. Den indiska restaurangen rekommenderas. Klubben på första våningen är mycket stor och lever upp ordentligt på helgerna när ett filippinskt coverband spelar live för de hundratals asiatiska gästarbetarna. Library Bar på hotellets översta våning är litet och ganska slitet. Det besöks mest av överåriga expats men kan vara värt ett besök ändå.

Mer info: Från c:a 730 kr / natt. Boka här.

 

Merweb Hotel

Trevligt trestjärnigt hotell. Inte så mycket mer…
Mer info: Från c:a 840 kr / natt. Boka här.

 

Rydges Plaza Doha

Utsikt över Persiska gulfen och 10 minuter från city. Rydges Plaza är ett av Dohas nyaste 4-stjärniga hotell. Hotellet är ägt av australiensare och besöks gärna av andra hemlängtande australiensare.Lyxhotell i Doha

Four seasons

Four seasons ligger vackert vid vattnet nära köpcentrumet City Center. Det är det senaste tillskottet till floran av femstjärniga hotell (men med tanke på byggtakten kommer nog ett nytt imorgon!). Den italienska restaurangen är enastående men dyr. Här finns också en hygglig cigarr- och cocktail lounge i anslutning till lobbyn. Stranden och poolen är endast till för hotellets och spat’s gäster.

Mer info: Boka här.

 

Sheraton

Sheraton i Doha är ett utsökt stycke arkitektur och snudd på ett kulturellt landmärke I Doha. Hotellet ligger på ena änden av strandpromenaden vilket gör det synligt från vattenfronten och promenaden.
Hotellet är format som en pyramind med en Imperial Star Destroyer på toppen av pyramiden. Sheraton är också ett av stadens fundament, hotellet har varit här längre än något annat internationellt hotell. Inte för att det betyder att det är slitet, men det har mer karaktär än de flesta moderna hotell.

Mer info: Boka här.

 

The Ritz-Carlton

Även om Ritz-Carlton ligger 10 min utanför centrala Doha så är det ett hotell i världsklass. Servicen och lyxrummen är precis vad man önskar sig (för priset man får betala). Den stora poolen är designad för att se ut som en oas med stenar och vattenfall. Självklart finns också en bar i poolen.
Ritz-Carlton har en liten cigarr/cocktailbar med utsikt över marinan och poolen. Prova gärna brunchen på fredagar som är exceptionell! Hotellet har också ett disco men det är bara tillgängligt för hotellets gäster, klubbmedlemmar och riktiga jetsetters.

Mer info: Boka här.

 

Lågbudgethotell i Doha

Lågbudgethotell i Doha är lika vanliga som poolpartyn i öknen. Doha är en jetsetstad och det är inte speciellt lätt att få tag på billiga hotell. Prisvärda hotell är en annan sak, men har du en tunn plånbok finns nog bättre städer att åka till.

Här är ett utdrag av ett- och tvåstjärniga hotell i Doha:

 

Allmänt om hotellen i Doha

De allra flesta hotell hittar man i citykärnan. Fyrstjärniga hotell är vanliga och har allt från bastu till swimming pool och ett gott utbud av utmärkta restauranger.  Hotellen kan vara riktigt stora med över 200 lyxiga rum och sviter. Hotellen i city nås enkelt via hotellens egna shuttle-bussar från flygplatsen eller via taxi.

Även om de flesta hotellen är kända för sin service och faciliteter så finns det hotell som är populära för att de är kulturella eller arkitektoniska landmärken. Dessa hittar man oftas i de yttre ändarna av Cornichen (strandpromenaden) och är synliga längs hela strandpromenaden. Ett hotell ser ut som Imperial Star Destroyer och ett annat är byggt som en pyramid. Dessa typer av hotell är inte så vanliga men populära.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *