Nattlivet

Det finns en viss tolerans mot alkohol i Qatar men nattlivet är ändå fokuserat helt till lyxhotellens klubbar och barer. De lite livligare klubbarna brukar generellt sett ligga på marknivån. På helgerna är det mest liv på nattklubbarna och många klubbar har då cover band (förvånansvärt ofta från Filippinerna) som låter alla som jobbat hårt under sin sexdagars arbetsvecka få släppa loss.

Doha är präglat av sina västerländska gästarbetare och nattlivet är mycket bra med internationella DJs och stora organiserade fester. Klubbarna har en åldersgräns på 21 år och serverar alkohol i de flesta fall.

Det är också vanligt med lite lugnare barer på högsta våningen på hotellen. Där sippar man på en drink och pratar (istället för att festa loss). Hit går mestadels affärsmän och ex-pats. Library Bar är ett trevligt exempel på en sådan bar.

Vissa exklusivare klubbar accepterar bara medlemmar eller hotellets gäster. Att komma körandes i en skimrande ny italiensk sportbil kan också ses som en biljett in genom dörren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *