Om Doha

doha kvällenDoha (Ad-Dawha på arabiska) är Qatars huvudstad och landets största stad. Faktum är att över 80 % av invånarna i Qatar bor i Doha och staden växer lavinartat med byggkranar i varje kvarter.

Liksom Dubai i närliggande Förenade Arabemiraten så är staden byggd på inkomsterna från olja- och, framförallt, naturgastillgångar. Staden använder inkomsterna till att bygga ett finansiellt center samt för att bygga upp turism i landet.

I Doha bor, liksom Dubai, mest gästarbetare. Dessa utgör över 80 % av invånarna i staden. Eftersom det numera också är möjligt för utlänningar att äga land i Doha så bidrar detta till inflyttningen och fastighetspriserna har stigit i raketfart.

Klimatet är mycket, mycket varmt och torrt. Medeltemperaturen ligger över 40 grader. Utomhusaktiviteter bör alltså genomföras tidigt på morgonen eller senare på kvällen. Air condition är ett måste och finns i alla taxibilar.

Alkohol serveras bara i restauranger och klubbar på hotellen. Vill man köpa alkohol utanför hotellen måste man vara ”resident” och ha ett speciellt tillstånd. Inget för turisten alltså.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *