Hyrbil i Doha

Hyrbil är bra alternativ för att se lite mer av Qatar än bara Doha. Det är enkelt att hyra bil, de flesta stora hyrbilsbolagen finns i landet och på flygplatsen har de flesta ett kontor. Det både smidigast och billigast att hyra en bil vid ankomst till flygplatsen. Sök billig hyrbil på Hyrbil24.se, och jämför alla hyrbilsföretags olika erbjudanden och priser för bäst möjliga pris inklusive försäkring.

Om du ska besöka Qatar i endast ett par dagar och stanna i Doha är hyrbil inte det bästa alternativen eftersom Doha kan vara lite utmanande, svårt att hitta parkering och trafikköer. Vid kortare besök är det helt enklare att använda sig av taxi och privata chaufförer.

Köra bil i Doha och Qatar

Qatar har högertrafik precis som i Sverige och det är sedan relativt lätt att ta sig runt i landet men vägarna håller inte alltid hög kvalitet, så det är något man bör vara beredd för. Hastighetsbegränsningarna är 100km/h på motorvägar och 60km/h inne i städerna. Trafiken är betydligt aggressivare än i Sverige så var uppmärksam och försiktig. För den som vill hyra fyrhjulsdriven bil för att köra på sanddynorna i öknen bör veta att det är utmanande och endast erfarna förare bör göra detta. Vi rekommenderar därför någon tour istället, läs mer om upplevelser och äventyr i Qatar.

Notera att landet har noll tolerans för alkohol i samband med körning och det kan bestraffas ordentligen. Det är dessutom bötesstraff på att göra obscena gester, så lägg band på dig även om det kan vara en frustrerande trafiksituation. Vid olycka, flytta in bilen och ring polisen på 999 för en fullständig rapport till försäkringsbolaget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *